Технології: як виробити бензин з вугілля?

Вугілля в бензин

Харківські вчені пропонують виробляти синтетичне моторне паливо на базі вітчизняної вугільної сировинної бази, як повідомляє ПІНУ з посиланням на кореспондент «Харків.
  
Коментарі »за інформацією прес-служби обладміністрації, в ХОДА пройшло засідання робочої групи з відбору інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку регіону.
  
Зокрема, були розглянуті два інвестиційних пропозиції «Енергія природи» та «Залучення інвестицій на розробку Новодмитрівського родовища бурого вугілля та його подальшої газифікації з метою виробництва синтезгазe із застосуванням економічно привабливих та екологічно досконалих технологій».
  
«Енергія природи», про яку розповів співголова міжнародного інвестиційного проекту «Воднева енергетика» Юрій Оршанський, стосується створення на території області комплексу з виробництва синтетичного моторного палива на базі вітчизняної вугільної сировинної бази - кам'яного і бурого вугілля.
  
Проект передбачає будівництво трьох заводів з виробництва синтетично-моторного палива.
  
Технологічна потужність підприємства передбачає в рік виробництво: бензину - 494 тисяч тонн і дизельного палива - 580 тисяч тонн.
  
Як зазначив директор департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, цей проект стосується використання природних надр України, тому ні обласна державна адміністрація, ні районна не дадуть дозвіл на видобуток вугілля без відповідної ліцензії та дозволів Міненерго та Мінекології України.
  
Робоча група рекомендувала розробникам привести проект у відповідність з чинним законодавством України для його подальшої участі в конкурсі інвестиційних проектів області.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Льодовики Ґренландії почали танути у сім разів швидше.

NASA запустило научный воздушный шар нового поколения

Українці самостійно обиратимуть банк, на карту якого будуть отримувати зарплату